Onko haarniskan sisällä elämää? : postmodernia hahmoanalyysia Orlando Furiososta - Piili, Anne (2012)
Tutkimus esittelee Ludovico Arioston Suomessa vähän tunnetun renessanssirunoelman Orlando Furioson, ja keskittyy Orlandon hahmon sisäisen elämän havainnointiin. Taustalla vaikuttaa Aleid Fokkeman postmoderni hahmoanalyysi, jossa kuuden eri koodin avulla voidaan löytää hahmosta laajempia ulottuvuuksia kuin perinteinen jako litteisiin ja pyöreisiin hahmoihin sallii. Lisäksi esitellään suurpiirteisesti aiempaa kansainvälistä Ariosto-tutkimusta ja kritiikkiä. Lainaukset Arioston teoksesta esitetään sekä alkuperäiskielellä että tekijän suomentamina.