A teacher's reflections on learning and teaching in an English-medium CLIL teaching experiment - Jaakkonen, Ville (2013)
Tämän proseminaaritutkielman tarkoituksena oli tarkastella opiskelijoiden ja opettajan omaa suullista englanninkielen käyttöä englanniksi toteutetussa vieraskielisessä sisällönopetuksessa eli CLIL-opetuksessa työtään kehittävän ja ammatillista oppimista tavoittelevan tutkivan CLIL-opettajan näkökulmasta. CLIL-opetuskokeilu tapahtui Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa lukuvuonna 2011–2012, ja oppisisältönä oli vapaan säestyksen opintojakso. Opetuskokeilun tavoitteena oli tukea osaltaan ammattikorkeakouluopiskelijoiden ammatillisen kielitaidon kehittymistä, erityisesti kykyä ymmärtää ja käyttää suullisessa kommunikaatiossa oman alan musiikillista sanastoa. Tutkimuksen taustana esittelen ammattikorkeakouluopiskelijoille asetettuja kansainvälistymisosaamis- ja kielitaitotavoitteita, CLIL-opetusta ja toimintatutkimuksen periatteita sovellettuna tutkija-opettajan työhön.