Mixed-species flock size affects contact call frequencies of the crested tit, Lophophanes cristatus - Murdoch, Henrik (2012)
Ääntelemällä tapahtuva kommunikointi voi altistaa linnut saalistukselle, koska pedot voivat paikantaa saaliseläimet ääntelyn perusteella. Yksi mahdollinen tapa suojautua saalistajilta on liittyminen parviin. Parveutuminen voi vaikuttaa ääntelyfrekvensseihin lisääntyneen parvensisäisen kommunikointitarpeen kautta, mutta myös koska ääntely suuremmissa parvissa voi olla saalistusriskin suhteen turvallisempaa. Tässä tutkimuksessa tutkin lajienvälisen sekaparven koon vaikutusta töyhtötiaisen pitkän etäisyyden kommunikointiin yleensä, parven sisäiseen kommunikointiin ja parvien väliseen reviirinpuolustuskommunikointiin. Tutkimusmenetelmänä oli töyhtötiaisparvien tarkkailu luonnollisissa olosuhteissa. Pitkän etäisyyden kommunikointi kokonaisuudessaan sekä parven sisäisen kommunikoinnin ja reviirinpuolustuskommunikoinnin frekvenssit olivat positiivisesti riippuvaisia sekaparven koosta. Tulokset osoittavat, että parvensisäinen kommunikointi on positiivisesti riippuvainen parvikoosta, todennäköisesti koska parven sisäinen kommunikointitarve kasvaa parvikoon myötä. Tulokset myös viittaavat siihen, että parvien välinen reviirinpuolustuskommunikointi on riippuvainen sekaparven koosta. Esitän, että tämä on seurausta suurempien parvien pienemmästä saalistusriskistä.