Image analysis with environmental applications - Salo, Heikki (2012)
Kaukokartoitusmenetelmiä käytetään tarkkuusmaataloudessa ja metsien inventoinnissa. Pro gradu -tutkielma keskittyy parantamaan analysointiprosessia kasvillisuusmäärien arvioimiseksi esikäsitellyistä ilmakuvista ja digitaalisesta korkeusmallista. Tutkielmassa esitellään evolutiivinen optimointimenetelmä viljapellon biomassojen estimoimiseksi ja tutkitaan biomassaestimaattien tekoa eri menetelmin radiometrisesti korjatuista spektrikaistoista. Tutkielmassa pohditaan myös vaihtoehtoja puulajeittaisten tilavuuksien estimoimiseksi metsistä.