Pääomasuunnittelu osana osuuspankin strategista suunnittelua - Schulz, Päivi (2012)
Pääomasuunnitelma on osa osuuspankin vakavaraisuuden hallintaprosessia ja liiketoimintasuunnittelua jonka avulla varmistetaan, että pankin kasvu-, kannattavuus- ja riskinkantokyvyn tavoitteet ovat tarkoituksenmukaisia ja keskenään johdonmukaisia. Finanssimarkkinoiden toimintaa ja vakavaraisuutta ohjaavat kotimainen ja kansainvälinen lainsäädäntö ja suositukset, joiden toteutumista Suomessa valvoo Finanssivalvonta.