"Meitä on huijattu" : yliopistouudistuksen diskursiivinen rakentuminen Jyväskylän yliopistoyhteisössä 2009-2010 - Lemmetty, Sini (2012)
Pro gradu -tutkielmassani tarkastelen Suomen uudelle yliopistolaille (2009) annettuja ristiriitaisia merkityksiä Jyväskylän yliopistoyhteisössä. Yliopistouudistus toi mukanaan merkittäviä taloudellisia ja ideologisia muutoksia suomalaiseen yliopistokenttään, ja siksi muutoksista on kiistelty paljon. Keskusteluissa on kuitenkin luonnehtinut ”yliopistouudistus hyvänä vs. pahana” -asettelu, joka ei ole paras mahdollinen tapa lähestyä uudistuksen jälkiteollisia syitä ja moninaisia seurauksia.