GPGPU-säteenseuranta - Pirinen, Henri (2012)
Säteenseuranta on rinnakkaistuva ja laskentaintensiivinen tapa tuottaa kolmiulotteista tietokonegrafiikkaa. Yleiskäyttöiset grafiikkaprosessorit (GPGPU) ovat tehokkaita rinnakkaislaskentaprosessoreita, joiden avulla voidaan kiihdyttää säteenseurantaa. Tässä tutkielmassa käsitellään säteenseurannan toteuttamista yleiskäyttöisillä grafiikkaprosessoreilla ja esitetään rakenne yksinkertaiselle GPGPU-säteenseurantaohjelmalle. Käsittelyn aiheena ovat myös säteenseurantaa kiihdyttävien menetelmien, kuten kiihdytysrakenteiden, toteuttaminen GPGPU-laskennalla.