Aikamme koulussa : tutkimus opettajien ajankäytöstä oppituntien alussa - Seitvuo, Jukka (2013)
Oppitunnin alku ja oppitunnin taustatekijöiden mahdolliset vaikutukset oppitunnin alkuun olivat tämän pro gradu-tutkielman kohteena. Tutkin ajankohtaa, jolloin opettaja saapuu luokkahuoneeseen ja sitä, koska hän aloittaa varsinaisen opetuksen. Luokanopettaja- erityispedagogiikan opiskelijat keräsivät tutkimusaineiston Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan metodikurssille OKLS610/ KTKS031. Aineisto kerättiin havainnoimalla 131:tä peruskoulun opettajaa ja heidän toteuttamaa tunnin aloitusta. Tutkimusaineistoa käsittelin tilastollisilla menetelmillä kuten riippumattomien otosten t-testit ja yksisuuntaiset varianssianalyysit.