Digital sports games and their players : playing motivations and player's assessment of the effects of playing - Ahonen, Kati (2012)
Tämän tutkimuksen tarkoitus oli määrittää digitaalisten liikuntapelien pelaajien pelaamisen motiiveja sekä syitä pelata digitaalisia liikuntapelejä. Tämän lisäksi tarkoituksena oli selvittää pelaamisen seurauksia pelaajille. Erityisen tärkeää oli analysoida pelaajien henkilökohtaisia kokemuksia pelaamisen vaikutuksista kehoon ja jokapäiväiseen elämään.