QCloud-API for synchronous and asynchronous file transfer in Qt - Laitinen, Jarkko (2012)
Pilvipalveluiden käyttö ohjelmissa on lisääntynyt, sillä niiden avulla voidaan tarjota uusia ominaisuuksia suhteellisen pienellä vaivalla. Kuitenkin eri palveluntarjoajien eroista johtuen pilvipalvelusta toiseen siirtyminen on vaikeaa, ja usein vaatii mittavaa uudelleen koodausta ohjelmassa. Tämän gradun tarkoitus oli yhdistää eri pilvipalveluntarjoajien palvelut saman APIn taakse, ja näin tarjota helpompi tapa siirtyä yhdestä palvelusta toiseen. Esitelty QCloud-API tarjoaa tarpeelliset ominaisuudet Windows Azuren ja Amazonin S3 palveluiden käyttöön yhden APIn kautta, jolloin palvelusta toiseen ei vaadi ohjelmassa kuin korkeintaan yhden rivin muutoksen.