Matemaattinen formalismi taloustieteessä : Tony Lawsonin ja Deirdre McCloskeyn uusklassisen taloustieteen metodologian analyysit - Hyvönen, Ville (2012)
Tutkielmassani tarkastelen modernissa taloustieteessä valta-asemassa olevan uusklassisen koulukunnan metodologiaa ja sen teoreettisia taustaoletuksia kahden huomattavimmista uusklassisen taloustieteen kriitikoista, Tony Lawsonin ja Deirdre McCloskeyn, projektien, kriittisen realismin ja taloustieteen retoriikan, kautta. Tarkoituksenani on löytää heidän uusklassisen metodologian kritiikkinsä oleelliset piirteet ja tarkastella sitä, missä määrin ne ovat yhteneviä, missä määrin toisilleen vastakkaisia ja missä määrin taas toisiaan täydentäviä.