Työntekijöiden kokemuksia viestinnästä muutosprosessissa - Rousi, Maria (2012)
Muutos on merkittävässä roolissa suomalaisessa työelämässä. Yritysten on ymmärrettävä paremmin muutoksia ja muutosprosesseissa tapahtuvaa viestintää selvitäkseen globaalissa kilpailussa. Tutkimuskirjallisuutta muutosjohtamisesta on olemassa runsaasti. Työntekijöiden kokemuksia muutostilanteesta on tutkittu kuitenkin toistaiseksi vielä vähän. Tässä tutkimuksessa pyrittiin selvittämään työntekijöiden kokemuksia viestinnästä muutosprosessissa. Viestintänä nähtiin organisaation virallinen muutosviestintä sekä työntekijöiden vuorovaikutuksessa rakentuva epävirallinen viestintä, muutospuhe.