Savonlinnan Taidelukion musiikillinen anti opetussuunnitelman ja musiikkilinjan abiturienttien näkökulmasta - Takanen, Heidi (2012)
Savonlinnan Taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa toimii nykyään sekä musiikki- että kuvataidelinja. Tässä tutkimuksessa selvitettiin, millainen on Savonlinnan Taidelukion musiikillinen anti opetussuunnitelman ja musiikkilinjan abiturienttien näkökulmasta. Tutkimuksen tarkoituksena oli saada selville, millainen on Savonlinnan Taidelukion musiikkilinjan musiikin opetussuunnitelma, sen tavoitteet ja kurssitarjonta. Lisäksi tavoitteena oli selvittää, millaisia näkemyksiä musiikkilinjan abiturienteilla on koulunsa musiikinopetuksesta ja opetussuunnitelman tavoitteiden toteutumisesta.