Yksinäisyyden kokemukset korkeakouluopiskelijoiden elämäkerrallisissa kirjoituksissa - Hentilä, Jenni (2012)
Korkeakouluopiskelu on elämänvaihe, johon liittyy aikuistuminen ja jolloin on mahdollista kokeilla erilaisia valintoja ennen vakiintuneemman elämäntavan muodostamista. Yksinäisyyden kokemus usein korostuu elämän muutostilanteissa. Tässä tutkimuksessa yksinäisyys käsitetään subjektiivisena ja enimmäkseen kielteisenä kokemuksena. Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, millaista korkeakouluopiskelijoiden yksinäisyys on, millä tavoin yksinäisyys vaikuttaa heidän elämäänsä sekä millä tavoin yksinäisyys vaikuttaa siihen, millaisena tulevaisuus nähdään.