After essentially contested concepts - Pennanen, Joonas (2012)
Tutkielmassani tarkastelen W.B. Gallien teoriaa essentiaalisesti kiistettävistä käsitteistä. Gallien vuonna 1956 julkaiseman merkittävän artikkelin ”Essentially Contested Concepts” jälkeen teoria essentiaalisesti kiistettävistä käsitteistä on saanut osakseen laajaa huomiota keskenään hyvinkin erilaisista lähtökohdista asiaa lähestyviltä teoreetikoilta. Gallien alkuperäisen teorian tosiasiallista sovellutusalaa ja tarkoitusta koskevien kiistojen lisäksi jotkut kommentoijista ovat pyrkineet muuttamaan ja uudistamaan ko. teoriaa, jotta Gallien alkuperäinen oivallus pystyttäisiin turvaamaan, siinä missä toiset tutkijat ovat tyrmänneet koko projektin lähtökohdiltaan jo vääräksi. Näiden kontribuutioiden, huomautuksien ja kritiikin arviointi ja esittely muodostaa suurimman osan tutkielman sisällöstä.