Rakennetun ympäristön suojelun muuttuvat arvot : Siuronkallion työväenasutus ja kulttuuriperintökäsitteen monimuotoistuminen - Wallenius, Anni-Riina (2012)
Tutkimuksessa tarkastellaan rakennetun ympäristön arvottamisessa tapahtuneita muutoksia ja niiden vaikutuksia rakennussuojelukäytäntöihin. Nokian Siuronkallion työväen asuntoalueen kautta pohditaan ilman kokonaissuunnitelmaa rakentuneen työväenasuntoalueen kulttuuriperintöarvojen tunnistamiseen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Suomalaisen rakennussuojelun vaiheita ja nykytilannetta seuraamalla tarkastellaan, miten rakennussuojelu, taidehistoria ja rakennettujen ympäristöjen tutkimus ovat kulloinkin käsittäneet vapaasti syntyneen työväen asuinalueen arvon ja merkityksen.