Ikääntymisen vaikutukset lihaksen ja jänteen suhteelliseen venymään passiivisen venytyksen aikana - Romppainen, Matti (2012)
Tämä tutkimus tarkasteli ikääntymisen vaikutuksia sisemmän kaksoiskantalihaksen, leveän kantalihaksen ja etummaisen säärilihaksen mekaanisiin ominaisuuksiin passiivisen venytyksen aikana. Oletusta ikääntymisen aiheuttamasta muutoksesta lihaksen ja jänteen suhteellisessa venymässä tutkittiin ultraäänen avulla. Lisäksi tarkasteltiin, miten pitkäaikainen liikunnan harrastaminen vaikuttaa ikääntyneen lihas-jännekompleksin ominaisuuksiin. Koehenkilöryhmät olivat nuoret (N=12; 27,8 ± 3,2 v), ikääntyneet (N=15; 69,4 ± 5,3 v) ja veteraaniurheilijat (N16; 73,3 ± 2,8 v).