Where do these rails go? : drama in education in practising fluency for upper secondary school English students - Savela, Jarmo (2012)
Draamakasvatuksessa oppiminen tapahtuu prosessina kokemusten ja toiminnan kautta. Sen vahvuus kielten opetuksen oppikirjoissa on yleensä tehtävinä, jotka tarjoavat valmiiksi kirjoitettuja vuoropuheluita. Kielen oppimisen kannalta sujuvan, normaalin kielenkäytön opetus on tärkeää ja draama antaa sille mahdollisuuden. Oppilaat tarvitsevat kaiken muun ohella mahdollisuuksia käyttää vierasta kieltä uusissa tilanteissa ja tehdä se tavalla, jolla he pystyvät itse luomaan kommunikointinsa ilman tarkkoja repliikkejä.