Moninainen isovanhemmuus : teoreettista tarkastelua - Yli-Heikkuri, Tarja (2008)
Tässä Moninainen isovanhemmuus - teoreettista tarkastelua tutkimuksessa tutkimustehtävänäni oli tarkastella, millä tavalla isovanhemmuutta on kuvattu ja tutkittu aikaisemmassa tutkimuskirjallisuudessa sekä sen lisäksi tarkastella kirjallisuuden pohjalta esitettyjä näkemyksiä isovanhempi-lapsenlapsi-suhteesta. Lähdeaineisto muodostui aiheen kannalta keskeisistä lähteistä. Tutkimukseni oli ”teoreettinen”, tarkastelin isovanhemmuuden monia puolia aikaisemman kirjallisuuden nojalla. Teoreettiselle tutkimukselle ei ole varsinaista metodia. Tarkoituksena oli tuoda esille, mistä näkökulmista ja miten isovanhemmuutta on tutkittu ja tarkastella isovanhemmuutta perhe- ja sukupolvikontekstissa.. Tutkielma perustuu kirjalliseen aineistoon, ei siis ole käytetty empiiristä aineistoa. Tuloksena muodostui kirjallisuuskatsaustyyppinen esitys isovanhemmuuden moninaisuudesta. Tutkimusotteeni on kuvaileva ja tulkitseva. Tutkimuksen esittämistapa on seuraavanlainen: Johdanto, aiheen käsittely ja lopussa pohdinta.