Vallan ja vakauden kieli : poliittisen eliitin puhetavat ja argumentit István Bethlenin ja Miklós Horthyn Unkarissa 1919-1928 - Häkkinen, Ville (2012)
Tutkielma käsittelee poliittisen eliitin puheiden retorisia keinoja Unkarissa vuosina 1919–1928. Valtionhoitaja Miklós Horthyn ja pääministeri István Bethlenin vallan perusta oli kansallismielis-konservatiivinen aatemaailma ja demokratiaa rajoittava poliittinen järjestelmä, jossa kuitenkin käytiin aktiivista poliittista debattia. Tutkimuskysymys on, millaista poliittista retoriikkaa tuon järjestelmän piirissä harjoitettiin ja miten se legitimoi olemassaolonsa ja monessa mielessä epämodernit ratkaisunsa.