Uusiutuvaan energiaan perustuvan hybridilämmitysjärjestelmän toteutettavuus maatilakohteissa - Valta, Jorma (2012)
Tässä Pro gradu –tutkielmassa selvitettiin uusiutuviin energialähteisiin perustuvien lämmitysjärjestelmien ja myös piensähköntuotannon toimivuutta maatilakohteissa. Työssä käytiin läpi yleisimmät pientaloissa käytettävät kaupalliseen kehitysvaiheeseen päässeet teknologiat, kuten biopolttokattilat, maa- ja ilmalämpöpumput, biokaasulaitteet, pientuuliturbiinit, aurinkosähköpaneelit ja aurinkolämpökeräimet.