"Hämäriä kapistuksia" : sydän ja sielu - sanamerkitysten kontekstuaalisesta rakentumisesta - Kaukonen, Suvi (2012)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan kahden substantiivin tapaustutkimuksen kautta yksittäisten sanojen merkityksen rakentumista tekstissä. Tutkimuskohteena on merkitykseltään tavalla tai toisella läheisten substantiivien sydän ja sielu merkitysten ja keskinäisen semanttisen suhteen representaatiot erilaisissa käyttökonteksteissa.