Automatic portability testing - Salonen, Ville (2012)
Nykypäivän ohjelmistojen monimutkaisuus johtaa automaattitestien tarpeeseen. Automaattiset testit ovat vielä tärkeämpiä, kun ohjelmistoa kehitetään usealle eri alustalle. Kirjoittamalla automaattitestejä yksikkö-, integraatio-, järjestelmä- ja hyväksyntätestaustasoilla käyttäen useita eri testaustekniikoita, kehittäjät voivat keskittyä paremmin varsinaiseen kehitykseen manuaalitestauksen sijaan ja asiakkaat voivat olla varmoja, etteivät ohjelmiston ominaisuudet hajoa uusien versioiden myötä. Jos testit kirjoitetaan samalla kielellä kuin ohjelmisto ja käyttäen siirrettäviä testaustyökaluja, samat automaattitestit voidaan suorittaa kaikilla niillä alustoilla, joita ohjelmisto tukee, moninkertaistamatta testaushenkilöstön kokoa.