Mobiiliohjelmistojen erityispiirteet ja optimaalinen hinnoittelu - Pitkänen, Jarmo (2012)
Pitkänen, Jarmo Mobiiliohjelmistojen erityispiirteet ja optimaalinen hinnoittelu Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2012, 30 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaattitutkielma Ohjaaja(t): Seppänen,Ville Tässä tutkielmassa käsitellään mobiiliohjelmistojen erikoispiirteitä ja selvitetään ohjelmistoluokan optimaalista hinnoittelua. Mobiiliohjelmistot ovat ohjelmistoteollisuuden villi länsi, sillä tuore markkinasegmentti on täynnä yksityisiä tuottajia. Tutkimuksessa huomattiin, että mobiilisovelluksien hinnoittelu noudattaa vain harvoin tieteellistä pohjaa. Hinnoittelumallin käytön huomattiin olevan tarpeellinen, muttei kaikkia ongelmia ratkaiseva työkalu. Sen avulla voidaan välttää virheitä ja luoda hinnoittelua varten tutkitusti toimiva prosessi, jonka tulisi aina olla osa yrityksen laajempaa toimintastrategiaa.