Mahdollisuuksien horisontti ja Barack Hussein Obama - Käyrä, Hanna (2010)
Tutkimuksen tarkoituksena on tarkastella populaarikulttuurin ja politiikan suhdetta, selvittää millaisen mahdollisuuksien horisontin populaarikulttuuri erityisesti The West Wing televisiosarjan kautta rakensi vähemmistöstä ponnistavalle presidenttiehdokkaalle Barack Obamalle. Taustalla on ajatus siitä, että yksilöiden ja yhteisöjen käsitys itsestään on diskursiivisesti eli kielellisesti tuotettu. Samaan tapaan tarkastelen rotua kielellisenä rakennelmana representaatioiden kautta mediadiskursseissa koskien Barack Obamaa sekä The West Wing –sarjassa esiintyvän latinalaisamerikkalaisen hahmon kautta, jolle Obama toimi tosielämän esimerkkinä. Tutkimuksen tehtävänä ei ole konkreettisesti osoittaa yhteyttä kulttuurituotteiden ja poliittisen käyttäytymisemme välillä, vaan esittää teoriaa siitä, miten populaarikulttuuri toimii suhteessa identiteetteihimme. Väitän, että poliittisen minän muodostumiseen vaikuttavat myös viihteelliset kulttuurituotteet kuten tv-ohjelmat, jotka esittävät vakuuttavaa representaatiota tosielämän politiikasta. Todellinen politiikanteko ja presidenttiys jäävät usein katsojille oikeassakin elämässä pelkäksi kuvaksi. Tulkitsen myös Yhdysvaltojen viime presidentinvaaleissa esiintyneitä Barack Obamaa koskeneita rotudiskursseja amerikkalaisen unelman ja vähemmistöjen välisen jännitteen näkökulmasta. Näyttäisi siltä, että the West Wing -sarja laajensi etnisestä vähemmistöstä ponnistavien mahdollisuuksien horisonttia ihmisten mielissä. Televisio liittää yksilöitä yhteiskuntaan ja auttaa rakentamaan tuntemuksiamme etnisyydestä ja rodusta. Populaarikulttuurin tuotokset ovat luoneet pohjaa sille, että amerikkalaiset kykenivät valitsemaan ensimmäisen tummaihoisen presidentin. Sekä kyseisen sarjan latinalaisamerikkalainen presidentinvaaliehdokas Matthew Santos, että oikean elämän Barack Obama vetivät rotuneutraalin kampanjan. Ehdokkaan on puhuttava koko kansan puolesta, ei vain oman vähemmistönsä tullakseen valituksi.