Lean-ohjelmistokehityksen käyttöönoton jälkeisiä ohjelmistokehitysnopeutta rajoittavia tekijöitä - Lehtinen, Matti (2011)
Tutkielmassa tarkastellaan, mitä Lean ja Lean-ohjelmistokehitys ovat, mitä Lean-ohjelmistokehitys tarkoittaa tapausyrityksessä, eli Sysdrone Oy:ssä, sekä mitkä ovat tapausyrityksen merkittävimmät ohjelmistokehitysnopeutta rajoittavat tekijät puoli vuotta Lean-ohjelmistokehityksen käyttöönoton jälkeen. Tutkimus toteutettiin tapaustutkimuksena, jossa tutkimusaineistoa kerättiin puolen vuoden aikajaksolta. Johtopäätöksinä merkittävimmiksi rajoittaviksi tekijöiksi tunnistettiin tuotoslista, uudet teknologiat, projektien riittämätön läpinäkyvyys, tiettyjen hen-kilöiden ylikuormitus, puutteet prosessien noudattamisessa, dokumentointi sekä asiakaskommunikaatio.