Oikeudenmukaisuus sisäsyntyisinä oikeuksina ja kasvatus oikeudenmukaisuuteen : näkökulmia Nicholas Wolterstorffin teorian valossa - Matikainen, Pasi (2012)
Tutkimuksessa analysoidaan Nicholas Wolterstorffin käsityksiä oikeudenmukaisuudesta ja oikeudenmukaisuuteen kasvattamisesta. Oikeudenmukaisuuden ja siihen kasvattamisen kokonaisuuksia lähestytään tutkimuksessa filosofisen analyysin ja argumentaation kautta. Avainasemassa ovat Nicholas Wolterstorffin esittämät näkemykset oikeudenmukaisuudesta ja oikeuksien perustasta sekä niiden kasvatusfilosofisiset implikaatiot käytännön kasvatuksen kannalta. Tavoitteena on käsitellä sisältöaiheita teoreettisella tasolla muodostaen kasvatuksen ja käytännön elämän kannalta tärkeitä toimintaperiaatteita ja -ideaaleja.