Paskaduunia vai parkettikosmetologiaa? : siivousammatin työhyvinvointi ja työmotivaatio - Pienonen, Heidi (2010)
Tässä tutkimuksessa kartoitettiin siivoojien työhyvinvointia ja työmotivaatiota siivoojien itsensä kokemana, heidän omista näkökulmista käsin. Tutkimuksen painopiste on pyritty pitämään siivoojien työhyvinvointiin ja työmotivaatioon positiivisesti vaikuttavissa tekijöissä, mutta realistisen näkökulman muodostamiseksi esiin nostettiin myös näihin ilmiöihin negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä, joita siivoojat itse toivat säännöllisesti esiin. Siivoojien työhyvinvointia tarkasteltiin tarvehierarkkisesta näkökulmasta käsin, ja työmotivaation tarkasteluun käytettiin autonomian, pätevyyden ja yhteenkuuluvuuden käsitteitä, joiden nähdään olevan itsemääräämismotivaatiossa sisäisen motivaation kokemisen kannalta keskeisessä roolissa. Tutkimusmenetelmiä voidaan luonnehtia laadullisiksi. Aineisto kerättiin haastattelemalla siivoojia, ja etukäteen teemoitellut haastattelut toteutettiin fokusryhmittäin niin, että ryhmät muodostuivat siivoojien työnantajasektoreiden mukaisesti. Myös aineiston analyysi toteutettiin mahdollisimman aineistolähtöisesti, kuitenkin huomioiden tutkimuksen teoreettiset viitekehykset. Tutkimustulosten mukaan siivoojien työhyvinvointi muodostuu ja rakentuu kaikille hierarkian tasoille. Minkään näistä tasoista ei voida sanoa olevan työhyvinvoinnin kannalta merkittävin tekijä, mutta varsin selkeästi siivoojat nostivat työhyvinvointiinsa keskeisesti liittyvinä tarpeina esiin sellaisia tekijöitä, joihin heillä itsellään oli jollakin asteella välitöntä vaikutusvaltaa. Tarpeet eivät myöskään muodostuneet hierarkkisesti, vaan paremminkin aktualisoituivat hyvin tilannekohtaisesti. Siivoojien työmotivaatio muodostuu koetusta autonomiasta, pätevyydestä ja yhteenkuuluvuudesta, mitkä kokonaisuutena vaikuttivat positiivisesti työmotivaatioon. Koettu autonomia liittyi erityisesti työn tekniseen suorittamiseen ja osittain myös työn suunnitteluun. Pätevyyskokemukset liittyivät erityisesti työn tarjoamiin haasteisiin sekä kykyyn vastata niihin, ja pätevyys konkretisoitui erityisesti esimiestason toiminnan kautta. Korkeana koettu pätevyys vaikutti myös koettuun autonomiaan positiivisesti. Koettu yhteenkuuluvuus oli siivoojilla suhteellisen vahvalla pohjalla, mikä ilmeni erityisesti horisontaalisten ja vertikaalisten suhteiden avoimuutena ja luottamuksena sekä toimivana ja hyvänä työskentelyilmapiirinä. Korkea yhteenkuuluvuus edisti myös autonomian ja pätevyyden kokemista siivoustyössä.