Analyysi vuosien 2008-2009 suhdannekäänteestä : tilastojen revisioista, käänteen uutisoinnista ja ennakoinnista - Konttinen, Henna (2012)
Tässä pro gradu -työssä luodaan katsaus vuosien 2008–2009 suhdannekäänteeseen; siihen liittyneisiin ennusteisiin, haasteisiin ja valikoitujen tilastojen toimintaan. Lisäksi tarkastellaan Helsingin Sanomien uutisointia vuoden 2008 tammikuusta vuoden 2009 heinäkuuhun yhdessä Tilastokeskuksen tuottamien talousindikaattorien kanssa. Empiirisen osuuden aineiston muodostavat Tilastokeskuksen indikaattorit: neljännesvuositilinpito, tuotannon suhdannekuvaaja, kuluttajabarometri, teollisuuden uudet tilaukset, uudisrakentamisen volyymi-indeksi ja teollisuustuotannon volyymi-indeksi. Indikaattoreista tarkastellaan niissä tapahtuneita revisioita ja keskinäisiä suhteita.