Satunnaislukujen generointi havaitun aineiston pohjalta - Hynninen, Samppa (2012)
Satunnaislukujen generointia hyödynnetään laajalti tietotekniikan alan eri sovellusalueilla, kuten kryptografiassa. Tässä tutkielmassa käsitellään eri tavoin jakautuneiden satunnaislukujen generointia ja erityyppisten generaattoreiden ominaisuuksia. Lisäksi tutkitaan satunnaislukugeneraattoreiden tilastollista testaamista ja havaintoaineiston hyödyntämistä satunnaislukuja generoitaessa.