How the father-daughter relationship affects the daughter's identity : a socio-psychological analysis of Sandra Cisneros's The House on Mango Street and Caramelo - Pietiläinen, Sanna (2012)
Tutkielmassa analysoin isän vaikutusta tyttären identiteettiin Sandra Cisneroksen romaaneissa The House on Mango Street ja Caramelo. Yhdysvaltalainen Cisneros, jonka juuret ovat Meksikossa, kuvaa naisten asemaa Yhdysvaltain meksikolaistaustaisessa kulttuurissa. Aiemmissa Cisneros-tutkimuksissa on usein todettu Cisneroksen isä-kuvausten olevan positiivisempia kuin isät yleensä yhdysvaltalaisten naisten kirjoissa. Ensimmäinen tutkimuskysymyksistäni onkin analysoida mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että Cisneroksen kuvaamat isät näyttäisivät olevan positiivempia hahmoja kuin isät yleensä tämän genren kirjallisuudessa. Lisäksi yksi tutkimuskysymyksistä on: mitä voimme päätellä isien merkitystä tyttäriensä identiteetille näissä kirjoissa. Kolmas ja viimeinen tutkimuskysymus on: miten Burken teoria on hyödyllinen fiktion tulkinnassa ja missä kohdissa on ongelmia.