"Tanssi kuin kukaan ei katsoisi" : nuorten musiikillinen tunneilmaisu liikkeen avulla - Luopajärvi, Raisa (2012)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, voidaanko musiikin välittämien tunteiden tanssillisessa liikeilmaisussa havaita eroja eri tunteiden välillä. Liikemittaustutkimus kohdistui erityisesti nuoriin ja siihen osallistui 61 14-vuotiasta tutkittavaa. Liikkeen eroja tutkittiin niin sanottujen perustunteiden, vihan, pelon, ilon, surun ja hellyyden, välillä. Liikettä analysoitiin Labanin (1950) neljän liikefaktorin, Tilan, Painon, Ajan ja Virtauksen, avulla. Tilastollisena menetelmänä käytettiin toistomittausten varianssianalyysia.