Ympäristökysymyksen hallinta liikuntajärjestöissä : sisällönanalyysi lajiliittojen ympäristöasiakirjoista - Turpeinen, Salla (2012)
Liikuntakulttuuri on viime vuosikymmenten aikana muuttunut paljon. Se on esimerkiksi monipuolistunut, kaupallistunut ja liikuntaa on yhä enemmän siirrytty harrastamaan keinotekoisiin olosuhteisiin kuten halleihin, liikuntakeskuksiin, tekolumiladuille tai golfkentille. Samalla liikuntaan liittyvä liikenne on lisääntynyt. Niinpä liikunnalla ja urheilulla on yhä enemmän ympäristövaikutuksia, jotka liikuntakulttuurissa on otettava huomioon. Toisaalta myös ympäristössä tapahtuvat muutokset vaikuttavat liikunnan harrastamiseen. Esimerkiksi ilmastonmuutos on jo vaatinut talvilajien harrastajilta ja palveluiden järjestäjiltä sopeutumista.