Liikunnan syyt urheiluseuran aktiivijäsenillä ja muilla nuorilla : WHO-Koululaistutkimus 2010 - Viitanen, Emma (2012)
Pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia, kuinka yleistä urheiluseurajäsenyys oli 13- ja 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen joukossa. Lisäksi tarkasteltiin nuorten tärkeinä pitämiä liikunnansyitä. Tavoitteena oli selvittää, eroavatko nuorten tärkeinä pitämät liikunnan syyt urheiluseuran jäsenten ja muiden nuorten välillä. Lopuksi tarkasteltiin, mitkä tekijät selittivät urheiluseurajäsenyyden todennäköisyyttä.