Naisten kohtaama syrjintä työelämässä : katsaus tasa-arvon tiellä vaikuttaviin syrjiviin käytäntöihin - Alanko, Jonna (2009)
Tämän tutkielman tarkoituksena on ollut kartoittaa ja tarkastella erilaisia syrjiviä käytäntöjä, joihin naiset työelämässä törmäävät. Moniulotteinen syrjintä on haaste tasa-arvoisen työympäristön toteutumiselle. Syrjintäkäytäntöjä tarkastellaan tasa-arvon, vallan ja sukupuolen näkökulmasta. Tutkielman teoreettisen viitekehyksen muodostavat segregaation, stratifikaation ja symbolisen väkivallan käsitteet, jotka luovat lähestymistavan syrjivien käytäntöjen tarkasteluun. Tutkielman aineiston muodostavat Päivi Naskalin tekemä raportti Lapin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan tasa-arvo- ja syrjintäkokemuksista sekä Johanna Kantolan tekemä selvitys Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin laitoksen opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksista tasa-arvoa ja syrjintää koskien. Aineiston analyysimenetelmänä käytetään diskurssianalyysiä, jonka avulla aineistoista saadaan poimittua sekä raportissa että selvityksessä esiintyviä yhteisiä diskursseja (suora alistaminen, piilosyrjintä, verkostot ja hierarkiat, syyllistäminen), mutta myös eriäviä diskursseja (kamppailu, symbolinen väkivalta ja sukupuolinen häirintä), jotka ovat pääosassa vain toisessa aineistossa. Diskurssianalyysiin ja tutkimuskohteen tarkasteluun tuo uuden näkökulman dispositiivin käsite, joka syventää työelämän syrjintäilmiön tulkintaa ja käsittelyä. Tutkielman tulokset osoittavat, että syrjintäongelmat eivät näytä juurikaan vähentyneen, vaan syrjivät käytännöt ovat osa arkea monen ihmisen työpaikalla. Syrjivien käytäntöjen kirjo on laaja ulottuen aina henkisestä alistamisesta fyysiseen vallankäyttöön. Lisäksi tutkielman tulokset nostavat esiin syrjittyjen erilaisia tapoja reagoida kohtaamaansa syrjintään; tilanteeseen alistumisen lisäksi syrjitty saattaa reagoida nousemalla vastarintaan syrjijää kohtaan tai olemalla itse mukana häneen itseensä kohdistetussa syrjinnässä. Tutkielman tuloksista voidaan päätellä, että tasa-arvoisen työympäristön luomiseksi on tehtävä vielä paljon töitä.