Traumaattinen matka : sotalapsuudesta aikuisuuteen : Eeron tarina Heikki Hietamiehen romaanissa Äideistä parhain - Latvala, Ilona (2012)
Tutkielmani käsittelee traumaattisten kokemusten ilmenemistä päähenkilössä ja hänen käyttäytymisessään Heikki Hietamiehen romaanissa Äideistä parhain. Tutkin myös, millä tavoin trauma ilmenee itse romaanin kerronnassa; miten trauma siis muuntuu kirjallisuuden kieleksi.