Naisurheilujohtajuuden edistäminen olympialiikkeessä vuosina 2000-2010 : sitoutuminen Brightonin tasa-arvojulistukseen - Naumanen, Saara (2012)
Naisten ja urheilun historia on vaihderikas yli 100 vuotta jatkunut taisteluprosessi, jonka aikana naiset ovat raivanneet tiensä urheilukentille. Kuitenkin vielä 2000-luvulla naisjohtajat ovat harvinainen näky urheilumaailmassa. Naisten aseman kehittäminen urheilussa on ollut 1990-luvun puolivälistä lähtien voimakkaasti esillä kansainvälisessä urheiluliikkeessä.