Uusiutuvaan energiaan perustuvan hybridilämmitysjärjestelmän toiminta omakotitalokohteessa - Itkonen, Tommi (2012)
Maalämpöpumppujen käyttö omakotitalojen lämmityksessä ja lämpimän veden tuotossa on yleistynyt 2000 -luvun alusta lähtien pienentäen samalla perinteisempien lämmitysmuotojen osuutta. Nykyään useat maalämpöpumppuvalmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää maalämpöpumppuun myös avustavia lämmönlähteitä, jolloin järjestelmää voidaan kutsua hybridilämmitysjärjestelmäksi.