"Mä luulen, että meillä on aika semmosta onnellista arkea kuitenki" : myönteinen vanhemmuus perheen arjessa - Karjalainen, Erkka; Kääriäinen, Saara (2012)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella perhearkea myönteisen vanhemmuuden näkökulmasta. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, mitä vanhempana toimimiseen liittyviä periaatteita ja tavoitteita isillä ja äideillä on, millaisia myönteisiä ja toisaalta haasteellisia piirteitä arjen vanhemmuuteen sisältyy sekä onko isien ja äitien arjen vanhemmuudessa eroavaisuuksia. Tavoitteena oli päästä käsiksi arjen vanhemmuuteen siitä näkökulmasta, miten vanhemmat itse sen kokevat.