When everyone is special : gender representation in League of legends - Rautiainen, Miika (2012)
Median vaikutusta sukupuolirooleihin ja niiden tulkintaan on jo pitkään tutkittu eritoten televisiosarjojen osalta. Televisiosarjojen tavoin pelit tavoittavat usein suuria yleisöjä ja täten vaikuttavat jo tarjontansa puolesta käyttäjiensä odotuksiin sukupuoliroolien suhteen. Tästä huolimatta pelejä ja pelien välittämiä sukupuolirooleja on tutkittu verrattain vähän. Tämä työ tarkasteleekin, miten naishahmoja edustetaan suositussa League of Legends-pelissä ja millaisia sukupuolirooleja peli luo.