Palveluiden saatavuuden parantaminen mobiililaitteille - Miettinen, Esa-Pekka (2012)
Tutkimuksen tarkoituksena on kehittää kehysmalli, jonka avulla palvelun saatavuutta voidaan parantaa mobiililaitteille. Saatavuuden ongelmana on erilaisten mobii- lilaitteiden määrä, joilla palvelun tulisi toimia. Tutkimuksessa perehdytään palvelun vaati- muksia, selvitetään Suomen mobiililaitejakaumaan sekä tutustutaan mobiililaitteiden rajoi- tuksiin. Lisäksi tutustutaan sisällön adaptoitumisen menetelmiin. Näiden pohjalta valitaan ja rajataan kehysmallissa käytettävät teknologiat. Kehysmalli sisältää arkkitehtuurimallin palvelun toteutukseen sekä menetelmät sisällön adaptoitumiseen. Tutkimuksen kehysmal- lia arvioidaan toteuttamalla palvelu, joka pohjautuu aikaisemmin toteutettuun sovelluk- seen, ja molemmat toteutukset arvioidaan. Tutkimuksen tuloksena on, että kehysmallin avulla voidaan parantaa palvelun saatavuutta, mutta kehysmalli rajoittaa mobiililaitteiden lisälaitteita ja ominaisuuksia käyttöä.