Jyväskylän yliopiston tietotekniikan opiskelijoiden osaamisen ja toimialan tarpeiden kohtaaminen Keski-Suomessa - Lappalainen, Ville (2012)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kuinka hyvin Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksen opiskelijoiden taidot vastaavat toimialan tarpeita. Tietoa opiskelijoiden osaamisesta saatiin heille tehdystä kyselystä sekä tietotekniikan kandidaatin tutkinnon osaamistavoitteista. Tietoa yritysten tarpeista kerättiin alan työpaikkailmoituksista sekä Keski-Suomen alueen yrityksille tarjottujen PROFIT-koulutusten aiheista. Saatuja tietoja vertaamalla saatiin selville, että opiskelijoiden taidot vastaavat hyvin toimialan tarpeita sekä kansallisesti, että Keski-Suomessa.