"Uudistushenkisiä ammattilaisia asiantuntijatehtäviin" : jalometallialan koulutuksen muutokset Kuopiossa vuosina 1977-2009 - Kalliola, Heli (2012)
Pro gradussa tarkastellaan jalometallialan koulutuksen kehittymistä Kuopiossa vuosien 1977−2009 välisenä aikana. Työssä selvitetään, miten koulutus on muuttunut ja miksi alan koulutusta alettiin opettaa Kuopiossa. Viimeisenä pohditaan elinikäisen oppimisen merkitystä kyseisellä alalla, joka oletettavasti liittyy läheisesti käsityöläisyyteen.