Sappihappojen aminohappo- ja oligopeptidikonjugaatit - Tolonen, Minna (2012)
Kirjallisen osion tarkoituksena on esitellä sappihappojen aminohappo- ja oligopeptidikonjugaatteja ja niiden synteettistä valmistusta sekä perehtyä niiden erilaisiin käyttömahdollisuuksiin. Sappihappojen aminohappo- ja oligopeptidikonjugaateista valmistetut makrosykliset rakenteet voivat toimia mm. rakenneosina lääkekehityksessä, materiaalikemiassa ja supramolekyylikemiassa. Sappihappo- ja aminohappokonjugaatteja on tutkittu myös ionikuljettimina, reseptoreina ja gelaattoreina.Tutkielman kokeellisen osion tarkoituksena oli valmistaa sappihappojen aminoetyy-liamidien ja L-proliinin konjugaatteja sekä tutkia niiden geelinmuodostusominaisuuksia eri liuottimissa.