Tietojärjestelmien hyödyntäminen hiljaisen tiedon hallinnassa organisaatioissa - Pinola, Teemu (2012)
Pinola Teemu Tietojärjestelmien hyödyntäminen hiljaisen tiedon hallinnassa Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2012, 24 s. Tietojärjestelmä tiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja(t): Salo, Markus Tässä tutkielmassa tarkastellaan miten tietojärjestelmiä voidaan hyödyntää hil-jaisen tiedon hallinnassa. Tiedonhallintaa tarkastellaan organisaatioiden näkö-kulmasta. Jotta oleellisimmat osat tiedonhallintaa tulisi selviksi, paneudutaan tutkimuksessa myös tiedon määritelmiin ja tiedon jakamisen haasteisiin. Tar-kasteltavat tietojärjestelmät on rajattu Web 2.0 sovelluksiin. Teoriapohjaksi on valittu tiedonluonnin SECI – malli, jonka avulla tarkastellaan tietojärjestelmien sopivuutta hiljaisen tiedon hallintaan. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena, jossa on tarkasteltu ai-heeseen liittyvää akateemista kirjallisuutta. Keskeisimpänä tutkimustuloksena esitetään, että Web 2.0 sovellukset tukevat hiljaisen tiedonhallintaa ja ne pää-sääntöisesti soveltuvat hyvin SECI – malliin.