Presentation of English-speaking cultures : upper secondary school textbooks of English in the 1980s and in the 2010s - Lindström, Saara (2012)
Englanti on yksi maailman levinneimmistä kielistä ja sitä puhutaan sekä äidinkielenä että vielä useammin toisena tai vieraana kielenä. Tämän moninaisuuden vuoksi on myös monia englanninkielisiä kulttuureja. Näistä tunnetuimpia ovat brittiläinen ja pohjoisamerikkalainen kulttuuri, jotka ovat myös hyvin esillä jokapäiväisessä elämässämme muun muassa television ja musiikin kautta. Tekstikirjoilla on tärkeä osa kielten opetuksessa ja niiden olisi hyvä heijastaa kohdekielten ja -kulttuurien todellista tilannetta maailmalla.