Olio-ohjelmoinnin peruskäsitteiden opettaminen - Mononen, Tiina (2012)
Mononen, Tiina Olio-ohjelmoinnin peruskäsitteiden opettaminen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2012, 34 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Hirvonen, Pertti Olio-ohjelmointia pidetään vaikeana aiheena opettaa. Syytä on etsitty ohjel-mointikielistä, opetukseen käytetyistä työkaluista, opetustavoista sekä järjes-tyksestä, missä oliot opetetaan suhteessa proseduraalisiin ohjelmointikäytän-töihin. Tässä tutkielmassa perehdytään kirjallisuuskatsauksen avulla siihen, miten olio-ohjelmoinnin peruskäsitteet voitaisiin opettaa parhaiten. Jokainen edellä mainituista aihealueista käydään läpi, ja niille etsitään parhaat ratkaisut aiem-man tutkimuskirjallisuuden avulla. Tutkielman tuloksena on, että olio-ohjelmoinnin opettaminen on monisyinen ongelma, johon ei löydy mitään helppoa ratkaisua. Edes parasta ratkaisua mil-lään osa-alueella ei voida löytää, vaan kyse on aina siitä, mikä tietylle kurssille sopii.