Häviävä Ranskan kirjallisuus? : kirjallisuuden kriisi Richard Millet'n L'Enfer du romanin ja Tzvetan Todorovin La Littérature en périlin valossa - Läspä, Marika (2012)
Pro gradu -tutkielman tavoitteena on tarkastella kirjallisuuskriisiä ilmiönä viimeaikaisessa kirjallisuusdiskurssissa, sen kielellistä rakentumista, siihen liittyviä tekijöitä ja yhteyttä laajempaan länsimaisen kulttuurin kriisiin. Näkökulma tässä tutkimuksessa on ranskalaisessa kirjallisuudessa. Analyysissa tarkastelun kohteena on Tzvetand Todorovin pamfletin La Littérature en péril (2007) ja Richard Millet'n manifestin L'Enfer du romanin (2010) retorinen rakentuminen ja erityisesti teoksissa esiintyvät metaforat, joita on tutkittu käyttäen hyödyksi retoriikan teorioita ja kognitiivista metaforateoriaa.