Joutsan keskustaajaman nimistömaisema - Rajahonka, Tytti (2012)
Tutkimuspaikka Joutsa on noin 5 000 asukkaan kunta Keski-Suomen maakunnan eteläosassa. Tutkielmassa tarkastellaan Joutsan keskustaajaman nimistömaisemaa, jolla tarkoitetaan katukuvassa esimerkiksi tienviitoissa ja liikkeiden kylteissä näkyvää nimistöä. Aineistoon kuuluu katujen kaavanimiä, yritysten nimiä sekä pieni määrä asunto-osakeyhtiöiden ja julkisten tilojen nimiä. Aineisto on kerätty pääosin valokuvaamalla. Tutkimuksen tavoitteena on luoda kokonaiskuva siitä, millaista alueen näkyvä nimistö on. Keskeinen tarkastelun kohde on se, millaisia nimet ovat rakenteeltaan ja mitä nimenosia ne sisältävät.