Kinectin käyttö ympäristön- ja liikkeentunnistukseen - Vilhunen, Eetu (2012)
Vilhunen, Eetu Kinectin käyttö ympäristön- ja liikkeentunnistukseen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2012. Tietojärjestelmätiede, Kandidaatin -tutkielma Ohjaaja(t): Eskelinen , Matti Tämän tutkielman tarkoituksena on käsitellä Microsoftin kehittämää Kinect -sensoria ja sen hyödyntämistä ympäristön- ja liikkeentunnistukseen. Tutkimus pyrkii vastaamaan siihen, miten Kinectiä voidaan hyödyntää ympäristön- ja liikkeentunnistuksessa, sekä siihen mitä hyötyä tai haittaa Kinectin käytöstä voi olla. Aluksi käydään läpi hieman Kinectin historiaa sekä sen sisältämää teknologiaa. Tämän jälkeen käydään läpi tutkielman kannalta oleelliset konenäköön liittyvät termit. Tutkielman aikana käydään myös läpi tutkielmia ja projekteja, jotka hyödyntävät Kinectiä tai joissa käsitellään Kinectin soveltuvuutta muihin kuin pelillisiin tarkoituksiin. Lopuksi yhteenvedossa käydään läpi tutkielman sisältö ja pyritään vastaamaan tutkimusongelmiin.